Silux auto dijelovi

Web trgovina s auto dijelovima www.silux.ba nudi vam povoljne cijene na dijelove za auto. Jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda je definitivno egr ventil.

Egr ventil omogućuje da se ispušni plin koji proizvodi motor pošalje u ispušni sustav po drugi put, tako da može proći kroz dodatno izgaranje. Još jednom zagrijavanjem plina količina dušikovih oksida će se smanjiti što je više moguće. Svrha ovog rezervnog dijela – koji muči mnoge vlasnike automobila – je stoga smanjiti emisije dušikovih oksida koje proizvodi motor, a koji se kasnije ispuštaju u zrak. Te su molekule posebno otrovne: WHO ih je prepoznao kao jedan od glavnih uzroka raka pluća.

silux

Kako postoje stroga pravila za razine emisija u Euro 6 standardu, automobili koji na bilo koji način prelaze dopuštene razine ne mogu proći tehnički pregled. Nažalost, mnogi vlasnici automobila počeli su se petljati s EGR ventilom – ili filtrom čestica dizela – kako bi izbjegli prilično visoke troškove popravka. Ali uklanjanje EGR ventila ili filtra čestica gotovo uvijek neće biti u skladu s propisima o cestovnim vozilima. To ga čini nezakonitim, a automobil ne bi prošao tehnički pregled zbog svoje razine emisije.

Koji su rizici oštećenog egr ventila?

Nakon nekog vremena, čađa se nakuplja u EGR ventilu (u filteru čestica). Ako se ventil ne očisti, može se začepiti i na kraju ostati blokiran naslagama ugljika, što će utjecati na rad motora. Doista, ako je EGR ventil začepljen, njegov učinak protiv zagađenja više neće raditi jer se neće dogoditi recirkulacija i drugo izgaranje. To će pogoršati vaše performanse u vožnji, jer ćete primijetiti gubitak snage motora i bit će više rizika da vaš automobil iznenada zastane. U slučaju kvara EGR ventila automobila, upalit će se lampica upozorenja za emisije na kontrolnoj ploči vašeg automobila. To vam je znak da morate kod mehaničara i na silux.ba kupiti novi egr ventil.