Kitajski vrt, poln arhitekture

Mnogi prisegajo na raznoliko pokrajino ter na prekrasne vrtove. Tudi Kitajci lahko rečemo so nori na vrtove, saj če pogledamo so kitajski vrtovi res krasni nekaj posebnega. Na dlani si lahko preberete nekaj o teh vrtovih ter njihovi tradiciji. Kateri ste že bili na Kitajskem, ste sigurno kakšen vrt videli v živo. Lahko pa danes te vrtove vidimo na ranih spletnih straneh. Kitajski vrt se je razvijal več kot tri tisoč let. Vključuje kitajske cesarje ter člane njihove družine. Zgrajeni so zato, da naredijo vtis na druge.

Kitajski vrt je dobro premišljen, ni narejen na pamet, ampak je urejen po nekih predpisih. Mi mogoče narobe razmišljamo in si prav tako vse napačno predstavljamo, ko nekaj takega vidimo. Ne moremo primerjati naših vrtov s temi, ker so res nekaj drugačnega, prav tako imajo drug pomen. Kitajski vrt zasede ogromno nekega prostora. V njem lahko najdemo mostičke, templje, galerije, stolp, nekih hodnikov, paviljone. Lahko rečemo je vrt poln arhitekture, ki je drugačna, popolnoma podobna kitajskemu življenju.

kitajski vrt

Prav tako je vrt obdan z velikim obzidjem. Vključuje pa nekaj ribnikov, drevesa, rože, skalnjake, mnogo sprehajalnih poti, vijugaste poti, ki so med seboj povezane. Kitajski vrt lahko vidimo v dolini Rumene reke. Tam so nastali prvi vrtovi že v času dinastije. Ampak danes se ne razlikujejo kaj dosti od tistih časov. Najdemo drugačna drevesa in vse kar spada zraven. Če pogledate lahko vidite, da vsak kitajski vrt vsebuje tudi dvorano. Tu se dogajajo razni dogodki, kot so praznovanja ali kakšni družinski obredi. Kdor še nekaj takega ni doživel, ni videl si težko predstavlja. Kot sem že omenila si lahko ogromno preberete na spletni strani. Seveda najboljše pa je, da kar obiščete Kitajsko, se odpravite na ene prelepe počitnice. Tako boste imeli vse na dlani, vse to doživeli, kar tukaj ne morete.