Naj bodo sončna očala vaš spremljevalec v vseh letnih časih

Mnogo ljudi misli, da jim bodo sončna očala prišla prav le poleti, vendar temu ni tako. Očala, ki bodo vaše oči ščitila pred močno svetlobo ter škodljivimi UV žarki vam bodo prišla prav v vsakem letnem času, tudi pozimi. Preprečila bodo poškodbe vida, hkrati pa izpopolnila vaš modni videz. V optiki Trnovo smo za vas pripravili pestro ponudbo sončnih očal, med katerimi boste zagotovo našli primerne zase. Seveda pa ne pozabite tudi na vaše najmlajše, saj so otroške oči še posebej občutljive!

Pozimi, ko led ter sneg prekrijeta vse zunanje površine (ceste, jezera, travnike in gozdove), lahko zelo močno bleščanje negativno vpliva na vašo sposobnost vida. Tovrstni blišč je še posebej nevaren kadar vozite ali se ukvarjate z zimskimi športi, kot je smučanje. Visokokakovostna sončna očala močno zmanjšajo bleščanje ter tako zagotovijo vašo varnost. Polarizirana stekla so še posebej učinkovita na tem področju. Več o tem si lahko preberete na http://center-trnovo.si/soncna-ocala

Poleg tega, da izboljšajo sposobnost vašega vida v zimskih razmerah (z dioptrijo ali brez), sončna očala predstavljajo tudi zaščito pred vetrom ter delci prahu v zraku. Tako bodo vaše oči na varnem, hkrati pa se ne bodo izsušile ter vam povzročale dodatnih težav.

sončna očala

Kadar zapade sneg, je narava zagotovo izjemno lepa. Vsekakor pa jo je priporočljivo opazovati skozi zatemnjena očala, saj se boste tako zavarovali pred nenehnim mežikanjem. Le-to je posledica prekomerne izpostavljenosti svetlobi, povzroča pa raztezanje ter krčenje zenic. Oči se tako bolj naprezajo, kar pa lahko povzroči močne glavobole. Primerna očala bodo pomagala pri uravnavanju svetlobe, ki bo dosegla oči, kar bo prispevalo k večjemu udobju ter dobremu počutju, zmanjšala pa bodo tudi utrujenost. Odlična rešitev predstavljajo leče, ki samodejno potemnijo ob izpostavljenosti močni svetlobi.

Ne nazadnje, sončna očala je mogoče popolnoma prilagoditi potrebam posameznika. Okvirje si lahko izberete sami, leče po vaši meri pa bomo po predhodnem pregledu in pogovoru izdelali mi.