Različne vrste očal

Danes poznamo različne vrste očal kot so korekcijska, sončna, zaščitna. Da bi kupili ustrezna očala je pomembno, da jih kupimo v zato namenjenih trgovinah. Tako kot poznamo različne vrste očal poznamo tudi različne vrste okvirjev.  Poznamo različne okvirje , ki se lahko razlikujejo po barvi, očala s polovičnim okvirjem, obarvane leče in še veliko drugih. Okvirji vseh barv so najbolj priljubljeni pri mladih, modernih osebah in tistih ki jim je všeč retro videz. Danes so spet v modi večji okvirji, ki se najbolj podajo močnejšim osebam. Osebe, ki imajo drobnejši obraz pa se zagotovo podajo manjša očala. Najpomembnejše pri izbiri okvirja je tudi upoštevaje dioptrije, ki nam jih določi okulist.Očala

Pri sončnih očalih ni pomemben le izgled in dobro prilagajanje obrazu. Predvsem moramo biti pozorni na to, da nam očala nudijo dovolj UV zaščite. Če se želimo kar se da zašiti potem je pomembno, da izberemo tista očala, ki nam dobro zakrijejo oči, da UV žarki ne pridejo do očesa s strani. Posebno pa moramo biti pozorni na prilagajanje. Sicer se spreminja od vsakega posameznika ki izbere tista očala, ki njemu najbolj odgovarjajo. Lahko pa nam pomaga dejstvo, da lahko dobimo model očal v različnih velikostih ali pa ponujajo modele, ki so podobni tem ampak v večjih velikostih.  Pomembne so tudi polarizirane leče, ki zmanjšajo odsev ( to se najbolj pozna ob ob/na vodi, snegu ali pesku). Pomembne so tudi barve stekel, saj vsi barvni odtenki niso enaki Najbolj primerne so stekla zeleno-modre, zeleno sive in rjave.

Za čiščenje vseh očal uporabimo krpico iz mikrovlaken, ki nam stekel ne opraska ali poškoduje. Za čiščenje stekel ne uporabljamo papirnatih stekel. Dobro je, da  očala z obraza snemamo z obema rokama saj se lahko zvijejo ali zlomijo. Dobro je da jih hranimo v etuiju, ki ga dobimo ob nakupu očal in da jih ne izpostavljamo večjim temperaturam.