Kako izbrati primerna notranja vrata?

Hišo že imate, zunanja vrata tudi, potrebujete le še notranja vrata. Kakšna pa naj bi ta vrata bila? To je predvsem odvisno od vas, vaše hiše, pohištva in barv v hiši. In pa seveda od dimenzij lukenj. Če ne berete radi nasvetov in že veste kakšna vrata potrebujete, potem greste lahko kar na naslednji naslov in kupite notranja vrata: www.stajerles-trade.si/vrata/notranja-vrata.html. Če pa še vedno berete naprej in bi radi izvedeli nekaj nasvetov, potem pa kar nadaljujte.

notranja vrataIzbira ustreznih vrat zna biti kar pomembna. Če na primer bivate v manjšem prostoru in ga želite popolnoma, oziroma čim več izkoristiti, potem bi bila za vas ustrezna drsna notranja vrata. Ta vrata prihranijo na prostoru ravno za to, ker se ne odpirajo in za to ne potrebujejo enega kvadratnega metra. Drsna pa se samo premaknejo za svojo širino vstran.

Če ste v stanovanju bolj hrupni, ali pa imate radi tišino in imate izolirane stene ter stropove, potem boste hoteli imeti notranja vrata, ki so zvočno izolirana. Ta bodo še dodatno prispevala k zvočni izolaciji, saj namreč skozi vrata pride kar nekaj hrupa, če ta niso izolirana.

So vam mogoče bolj všeč staromodna vrata, pa bi vendarle želeli da se ujemajo z novejšim stanovanjem? Potem obstajajo za ta namen stilna notranja vrata. Če pa želite da se vrata popolnoma ujemajo, mogoče celo izstopajo od stanovanja, potem pa so tu “design” notranja vrata. Ta so oblikovana bolj moderno, imajo tudi takšne linije in krivulje.

Če bi bili vaši prostori zaradi navadnih vrat temnejši, pa se lahko odločite za steklena notranja vrata, ta bodo v prostore spustili svetlobo in prostor bo podnevi takoj svetlejši. Pa tudi zanimivo bo izgledalo, če bo v sosednjem prostoru ponoči sveti luč.

Notranja vrata, pa so lahko izdelana iz raznih materialov, lahko so iz furnirja, plastike, stekla. Sredica vrat, (pri vseh razen steklenih) je lahko tudi drugačna, to vpliva tudi na masivnost vrat in pa tudi varnost in izolacijo, tako toplotno, kot zvočno.