Kaj so hp kartuše in kako jih uporabiti?

HP kartuše se od drugih kartuš razlikujejo v načinu uporabe, kljub temu pa, da skoraj vsak pozna podjetje HP pa veliko ljudi ne ve, kaj so kartuše, kar si poglejte na tej povezavi https://xn--kartue-fkb.net/kartuse/hp-kartuse. Kartuše so sestavni del brizgalnega tiskalnika, ki vsebuje črnilo, ki se med tiskanjem odtisne na papir. Vsaka kartuša s črnilom vsebuje enega ali več rezervoarjev za črnilo; nekateri proizvajalci dodajo tudi posebne elektronske kontakte in čip, ki komunicira s tiskalnikom.

 hp kartuše

Kako delujejo barve v  HP kartušah? HP kartuše s črnilom za barvne tiskalnike uporabljajo štiri barve: črno, magenta, cian in rumeno. Te barvne vrednosti tiskalnik kombinira, da ustvari vse druge barve pri reprodukciji slike. Tiskalniki ustvarjajo majhne pike s temi štirimi barvami, nameščenimi pod različnimi koti, da ustvarijo natančno reprodukcijo slike. Ta barvni sistem se najbolj uporablja pri barvnem tiskanju, pa naj gre za digitalne tiskalnike v vaši pisarni, ali za velik večnamenski tiskalnik s tiskalnimi ploščami.

Menjava HP kartuš poteka tako, da vklopite tiskalnik in nežno primite ročaja na obeh straneh tiskalnika, nato dvignite vrata za dostop do HP kartuše s črnilom, da se zaskočijo. Nosilec se premakne na sredino tiskalnika. Preden nadaljujete, počakajte, da tiskalnik utihne.

Če želite sprostiti kartušo s črnilom, dvignite pokrov na reži kartuše s črnilom, nato pa pokrov nežno potisnite nazaj, dokler se ne ustavi. Potegnite kartušo s črnilom, da jo odstranite iz reže.

Odstranite eno od novih HP kartuš s črnilom iz embalaže. Pazite, da se dotaknete samo črne plastike na kartuši s črnilom. Odstranite plastični trak s kartuše s črnilom. Kartušo s črnilom držite ob straneh s šobami proti tiskalniku, nato potisnite kartušo naprej v režo. Zaprite pokrov na reži kartuše s črnilom, da pritrdite kartušo na svoje mesto. Zaprite vrata za dostop do HP kartuše s črnilom.

Dvignite pokrov optičnega bralnika in postavite stran za poravnavo s stranjo za tiskanje navzdol na steklo optičnega bralnika. Postavite ga glede na vgravirana vodila okoli stekla. Zaprite pokrov optičnega bralnika in pritisnite tipko ali ukaz na zaslonu OK. Čestitamo, zamenjali ste kartušo.