Fiksne in snemljive vlečne kljuke

Za svoj jekleni konjiček vsekakor primerno skrbite, ves čas pa nanj in vanj dajete tudi primerno dodatno opremo ter dele, ki vam omogočajo, da je to prevozno sredstvo še uporabnejše. Pri tem mislimo tudi na vlečne kljuke, ki jih nameščate na zadek svojega avta.

Na trgu lahko izbirate med več različnimi avto kljukami za vleko, v osnovi pa vlečne kljuke delimo na fiksne in snemljive. Za obe vrsti je zelo pomembno, da so narejene iz materiala, ki poskrbi za to, da kljuje ne rjavijo. V nasprotnem primeru bi jih bilo treba predčasno odstraniti ter pričvrstiti nove.

Vlečne kljuke

Skrita vlečna kljuka

Na trgu vas čakajo tudi t. i. skrite vlečne kljuke, ki omogočajo, da za seboj ne puščajo nobenih sledi, da so bile kdaj koli sploh pritrjene na vaš jekleni konjiček. Na ta način taka vrsta kljuke poskrbi tudi za estetski učinek. Sicer pa skrite vlečne kljuke veljajo za eno od najdražjih tovrstnih kljuk.

Med vsemi vrstami kljuk za vlečenje so izjemno priljubljene tudi tovorne kljuke, ki lahko prenesejo zelo velike obremenitve. Lahko jih namestite z dvema ali štirimi vijaki.

Nakup vlečne kljuke v spletni trgovini

Če je tudi vas zamikalo, da bi si na primer kupili snemljivo kljuko, si jo lahko naročite v eni od zelo priljubljenih spletnih trgovin podjetja, ki vam na istem mestu ponuja še druge kakovostne izdelke. Cene so ugodne, kakovost pa prav tako, saj so prav vsi izdelki narejeni pod okriljem priznanih proizvajalcev.

Vlečne kljuke vam bodo najbolj prav prišle, ko boste odhajali na dopust in boste na svoj avto pripeli del, v katerega boste lahko shranili številno dodatno opremo, za katero pa na primer nimate prostora v prtljažniku avta.

Pri vsem tem pa ne smete pozabiti niti na homologacijo, kar pomeni, da morate pred nakupom vlečne kljuke nujno preveriti, ali je skladna z vašim avtom.