Električna ali ročna prsna črpalka za dojenje?

Če ste mlada mamica in menite, da je prsna črpalka za dojenje potrebna oprema za vas, potem ste se zagotovo že srečale z vprašanjem katera je boljša. Je boljša električna ali ročna prsna črpalka za dojenje? Za odgovor na to vprašanje je seveda najbolje prebrati specifikacije posameznih črpalk, narediti primerjavo med obema, preveriti forume in morda tudi vprašati o tem kakšno znanko ali prijateljico, kateri je prsna črpalka za dojenje že prišla prav. Seveda se ne gre zanašati le na mnenje drugih, vseeno pa je dobro prej preveriti.

prsna črpalka za dojenje

Električna prsna črpalka za dojenje je seveda, tako kot ročna, namenjena črpanju mleka. To počne na nežen način, silikonski dodatki pa ublažijo stik med napravo in kožo, kar pomeni, da se koža na tem mestu ne bo poškodovala ali razdražila. Prednost električne prsne črpalke za dojenje je zagotovo njena praktičnost in dejstvo, da za črpanje mleka enostavno pritisnete gumb in izberete stopnjo pretoka mleka, ki vam bo najbolj ustrezal. Električna prsna črpalka za dojenje je zagotovo praktična in jo lahko uporabljate tako v udobju svojega doma, kot tudi na poti. Mleko enostavno shranite v stekleničke.
Razlika med električno in ročno črpalko je seveda v tem, da morate pri ročni sami poskrbeti za črpanje mleka, vendar pa to ne vpliva na nežen stik s kožo in na učinkovitost črpalke.
Na forumih je že veliko debat o tem katera prsna črpalka za dojenje je bolj primerna, vendar so si mnenja zelo različna, zato je zagotovo bolje, da sami preizkusite eno in drugo opcijo in se sami odločite, kaj je najbolj primerno za vas. Odlična novica ob temu pa je tudi to, da nekatera podjetja nudijo najem otroške opreme in s tem tudi prsnih črpalk, zato lahko na zelo ugoden način testirate obe možnosti in na ta način tudi privarčujete kakšen evro ali dva.