Vas zanima kaj je aromaterapija?

Kaj sploh je to aromaterapija? Spada pod komplementarne medicine. Deluje na osnovi eteričnih olj, ki ohranjajo zdravje in psihofizično ravnotežje. Prav tako čudovite dišave, ki prihajajo iz majhnih stekleničk vplivajo na razpoloženje ter pripomorejo zdravju vseh raven.

Aromaterapijo dandanes delimo na štiri različne skupine in sicer medicinsko aromaterapijo, popularno ter ezoterično, holistično aromaterapijo ter znanstven raziskave dišav.

Vas zanima za katere namene služijo in zakaj vse lahko uporabljate eterična olja? Odganjajo žuželke, čistijo ter razkužujejo prostore, preprečujejo razne okužbe ter prehlade, z njimi negujemo telesa ter obraz, pripomorejo pri izdelavi krem ter parfumov, zmanjšujejo bolečine ter sproščajo telo.

aromaterapija

Eteričnih olj se ne nanaša direktno na površino kože! V primeru, da bi jih želeli, jih je prej potrebno razredčiti z nosilnimi olji.
Različna eterična olja služijo za različne stvari. Zdravilni učinki rožmarinovega eteričnega olja so poživljanje telesa, poganjanje kri po žilah, pomoč pri zamašenem nosu, bistrenje vseh nejasnih misli prav tako pa se uporablja proti glivicam.
Vas zanima še več takih dejstev, kakšne zdravilne učinke nam prinesejo eterična olja? Na spletni strani NaDlani si lahko preberete še za eterična olja sivke, cimeta, kamilice, klinčkov, bazilike, jasmina, pomaranče, ingverja, brina, vrtnice, evkaliptusa ter majarona.

Kako pa sploh uporabljamo aromaterapijo oziroma eterična olja? Kot že navedeno zgoraj jih lahko nanašate na kožo ter jih vmasirate po spodnjem delu vratu ter nadaljujete pot po hrbtu. Lahko jih vdihujete iz stekleničke ali pa kapljice olja kapnite v vročo vodo ter vdihavate paro. Zagotovo ste kje že zasledili tako rečene dišavne naprave. Prav tako lahko v njih kapnete malce olja ter vdihavate vonjave. Še več načinov si lahko preberete na spletni strani NaDlani po zavihkom zanimivosti.

Preberite si še več zanimiv informacij ter svojemu duhu in telesu priskrbite zdravilna dišave z mnogo koristmi.