Vas zanima vreme hrvaška obala

Vreme hrvaška obalaSte se odločil, da boste letos šli na dopust ali počitnice na hrvaško? Potem vas zagotovo zanima vreme hrvaška obala. Spletna stran www.vremehrvaska.com vam nudi vse, kar rabite vedeti o vremenu in krajih oz. otokih, ki jih nameravate obiskati.

Za vreme hrvaška obala je značilno celinsko in sredozemsko podnebje, kar pomeni, da je skoraj čez celo leto lepo sončno vreme ampak se lahko tudi velikokrat pojavi nevihta in dež. Hrvaška je ena od držav, ki ima zelo veliko turističnih obiskov. Hrvaška ima v lasti okoli tisoč otokov in 50 otokov ima okoli 120 000 prebivalcev. Za vreme hrvaška obala je večkrat napovedana burja in še večkrat maestral, ki naredi obalo tako toplo, da se noben turist temu ne more upreti. Največkrat gremo pogledat vreme hrvaška obala takrat, ko se odpravljamo v kraje, kot so Novigrad, Umag, Makarska in otoke Hvar, Krk in Pag. Našteti kraji in otoki so najbolj turistično obiskani, saj nimajo samo dobrega vremena ampak tudi različne zabave in ponudbe.

Za surferje je značilno, da pogledajo vreme hrvaška obala, saj če veter ne piha močneje nimajo na čim surfat. Zato si ogledajo vreme in čakajo kdaj bo pihal burin in ne burja, kajti burja je premrzla in bi pihala iz celine na otok medtem, ko je burin perfekten veter za surfanje, saj je veter malo šibkejši od burje in naredi valove, ki so dovolj veliki in ne preveliki za surferje.

Družine gledajo kdaj bo vreme hrvaška obala imela jugo veter, ki je zelo prijazen in topel, saj ko se bodo odpravili tja nebi radi prišli nazaj bolni. Kot sem že prej omenil je maestral eden najboljših vremen, ki bi jih lahko turist dobil, saj je topel in svež ter kopno se prej segreje kot morje. Zelo značilno za maestral je da piha od približno 10 ure zjutraj in preneha zvečer, kar naredi zabavo, ki je ob večerih zelo prijetna in topla. Za vreme hrvaška obala je zelo značilno, da ima skoraj čez celo leto sonce na obalah ampak na celini je pa drugače, ker tam bolj vlada gorsko podnebje.