Ne pozabite na podaljšanje domene

Bodite zelo pozorni na pravočasno podaljšanje domene, saj se lahko kaj hitro zgodi, da ostanete brez, v primeru, da boste pozabili na podaljšanje domene, kar lahko za vašo spletno stran in posledično vaš posel, predstavlja velik padec. Domena je ime vašega spletnega mesta, zato si morate zagotoviti, da vam ga nihče ne bo mogel prevzeti. Domena, ki ste jo registrirali in vanjo vlagali svoj trud in denar je samo vaša in dokler imate kakršnokoli korist od tega, da jo imate v svoji lasti, jo nikakor ne pustite prevzeti neki tretji osebi.

podaljšanje domene

Domeno se na začetku običajno zakupi za eno leto, saj je tako strošek nakupa najnižji in omogoča nam nekaj svobode, da domeno po letu dni zamenjamo v kolikor se je sedanja izkazala za neuporabno oz. preslabo za našo spletno stran. Po poteku enega leta sledi običajno podaljšanje domene, seveda v kolikor smo z njo zadovoljni in nam omogoča dosegati želene poslovne rezultate. Postopek podaljšanje domene je za uporabnika običajno zelo enostaven, saj ne zahteva nekega posebnega računalniškega znanja. Zadostuje znanje plačevanja stvari preko interneta, kar pa dandanes večina ljudi obvlada, saj živimo v dobi računalnikov, pametih telefonov in različne sodobne tehnologije.

Podaljšanje domene je tako zelo pomembno, da vas bodo ponudniki, pri katerih imate registrirano svojo domeno običajno sami pravočasno obvestili, da se vaši domeni izteka čas in da jo je potrebno podaljšati. Nakup vaše domene pri ponudniku, ki takšne storitve ne nudi, vam toplo odsvetujemo, saj je to velik pokazatelj kvalitete njihovih storitev, ki jim očitno ni na prvem mestu, v kolikor svojih strank ne obveščajo o potrebi za podaljšanje domene. Na trgu je danes mogoče najti veliko različnih ponudnikov in skoraj vsi vam to storitev nudijo, tako da boste lahko brez skrbi v kolikor se odločite za podaljšanje domene pri njih. Domeno seveda lahko zakupite tudi za dalj kot eno leto, kar pomeni, da vam je ne po potrebno tako pogosto podaljševati.