Lepi nagrobni spomeniki

Spomeniki so objekti, ki so zgrajeni zaradi spominske ali katere koli druge funkcije. Največkrat se zgradijo za spomin na neko mrtvo osebo, raznim dogodkom, živalim, predmetom. Poznamo več vrst spomenikov.

Nagrobni spomeniki so zgrajeni za spomin na neko osebo. Postavljajo jih največkrat na pokopališčih. http://www.petrotek.si/nagrobni-spomeniki na tem spletnem mestu si lahko kupite svoj nagrobni spomenik, ki vam ga naredijo po izbiri. Nagrobni spomeniki so iz različnih materialov, velikosti, oblik, debelosti. Ponavadi so narejeni iz različnih vrst granita in marmorja, ki so različnih barv, če je narejen iz marmorja ga še dodatno zaščitijo. Lahko spreminjate tudi obliko in barvo črk, ki bodo napisane na vašem nagrobnem spomeniku. Nagrobni spomenik je ponavadi bolj črne barve in ima zlato pisavo. Nagrobni spomeniki so različnih velikosti saj je lahko namenjen za več oseb, ki ležijo v grobu. Nagrobni spomeniki so tudi okrašeni z raznimi križi, kipi, črkami, ki jih vam lahko tudi zmontirajo. Po želji vam jih lahko tudi popravijo, obnovijo, dodelajo stare… Največkrat zbledi napis in vam ga obnovijo. Nagrobni spomeniki so pomemben del, saj te spominjajo na nekoga, ki si ga imel rad.

nagrobni spomeniki

Javni spomenike postavljajo z dvema namenoma. Eden je zaradi spominskih srečanj drugi pa zaradi umetniške vrednosti. Postavitev javnih spomenikov je bilo točno določeno saj so lahko delili dve posesti, postavljena so ponavadi pred javnimi stavbami, na trgih… Eden glavnih namenov javnih spomenikov je tisti, da naredi na opazovalcu vtis. Sporočajo tudi razne informacije, kažejo svojo moč.

Kulturni spomeniki so tisti, ki pokažejo ustvarjalnost človeka, funkcionalnih zgradb… Spadajo men izjemne spomenike saj so že stari in se še vedno držijo. Kot kulturne spomenike štejemo razne zgradbe, kitajski zid, Kip svobode v ZDA, Eiffelov stolp v Franciji.

Najbolj razširjeni so nagrobni spomeniki, ki so povsot po svetu.