Kakšen tiskalnik pa imate vi?

V današnjem članku bo, kot lahko sklepate že iz naslova, govora o tiskalniki in opremi zanje, pa kar začnimo. Običajno boste v domovih našli ali brizgalne ali pa laserske tiskalnike, ti povsem brez problema zadostijo vsem našim potrebam. Za bolj napredne uporabnike pa so na trgu tudi tako imenovane multi-funkcijske naprave, a o teh bo tekla beseda kdaj drugič.

Brizgalni tiskalniki so vsekakor najpogostejši. Za tiskanje dokumentov uporabljajo tekoče črnilo, ki se nahaja v kartušah. Tiskalniki s posebnim vodilom nanaša barvo na papir. Tak način tiskanja je najbolj cenovno ugoden, a tudi najpočasnejši, kartuše pa niso ravno najbolj efektivne pri porabi črnila.

tiskalnik

Na drugi strani pa imamo laserske tiskalnike, v njih najdete tonerje. Tonerji so poseben tip kartuše, v katerih je črnilo shranjeno v obliki prahu. Tiskalnik s pomočjo laserja spremeni te prašne delce v brvo in jih zapeče na papir. Tak način tiskanja je vsekakor najhitrejši, pri njem pa se porabi tudi najmanj barve. Laserski tiskalniki so sicer malce dražji od brizgalnih, a vsekakor ne toliko, da se vam nebi splačalo razmisliti o nakupu. Kakorkoli že vzamemo, so današnji tiskalniki izredno poceni, kupite pa jih lahko v kakšni bolje založeni trgovini. Svetujem pa vam, da se pred nakupom tiskalnik pozanimate tudi o ceni kartuše, saj je lahko kartuša za razmeroma poceni tiskalno napravo kar precej draga.

Kartuše in tonerji za vaše najbolj priljubljene tiskalnike so vam na voljo v različnih trgovinah, dobite pa jih tudi na spletu, tam bo ponudba velikokrat najcenejša. Svetujem vam, da pred nakupom preverite ponudbo in se odločite za izdelek, ki nudi najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.