Artritis je neozdravljiv vendar se ga da olajšati

Artritis je strokovni izraz, ki pomeni vnetje sklepov, ki lahko vodi v bolečino in deformacijo sklepov. Z artritisom živeti ni lahko. Lahko prizadene en sam sklep ali pa več sklepov hkrati. Artritis je splošno poimenovanje za različne vnetne in degenerativne spremembe v sklepu, zato lahko ločimo več kot 100 različnih oblik artritisa, ki nastanejo zaradi različnih vzrokov in posledično zahtevajo različne terapevtske pristope. Dve najpogostejši obliki bolezni sta osteoartroza in revmatoidni artritis. Simptomi značilni za artritis se navadno razvijajo postopoma, lahko pa se pojavijo tudi nenadno. Najpogosteje se pojavlja pri odraslih po 65 letu starosti, redkeje pa se lahko pojavijo tudi pri otrocih, adolescentih in mlajših odraslih. Pogosteje prizadene ženske in osebe s povišano telesno maso.

Artritis

Najpogostejši simptomi pri bolezni sklepov so bolečina, otrdelost in otekanje sklepov. Artritis se pogosto pojavi tudi zmanjšana gibljivost sklepa, rdečina in škrtanje v sklepu. Pri RA je stanje običajno hujše v jutranjih urah oziroma po daljšem obdobju neuporabe sklepa in se izboljša tekom dneva oziroma ob nežnem razgibavanju sklepov.

Simptomi pri OA se praviloma poslabšajo med uporabo sklepa in izboljšajo med mirovanjem. Pri obeh vrstah artritisa je zaradi neuporabe sklepa lahko prisotna mišična usahlost.

Pri OA so največkrat prizadeti sklepi, ki nosijo težo telesa, torej kolenska in kolčna sklepa ter sklepi, ki so že bili poškodovani. Velikokrat se pojavi tudi v rokah, vratu, spodnjem in zadnjem delu hrbta. Bolečine pri OA vsaj v začetku niso posebno hude in so prisotne le ob izvajanju določenega giba.

OA je ena najpogostejših oblik artritisa in pomeni okvaro sklepnega hrustanca in gre za degenerativne sklepne spremembe. Oblika RA pa je bolezen avtoimunske narave, kar pomeni, da imunski sistem napade lastno tkivo. K-LASER s svojo visoko močjo in štirimi valovnimi dolžinami deluje na zmanjšanje zgoraj omenjenih simptomov in s tem omogoči hitro in efektivno terapijo, ki ublaži artritis. Posvetujte se s strokovnjakom na zgornji povezavi, kako si pomagati.