Kako pobeliti zobe za lep nasmeh?

Nasmeh je ena prvih stvari, ki jih ljudje opazimo. Zato je treba pozornost še posebej nameniti ustni higieni. Čeprav lahko sami naredimo marsikaj, pa pri nekaterih osebah zobje nikakor niso dovolj beli. Takrat se marsikdo sprašuje, kako pobeliti zobe, da bodo točno takšnega odtenka, kot si želite. Rumenkasti ali potemnjeni zobje so lahko razlog za slabo samozavest in zakaj ne bi tega popravili, če vas to moti. Za beljenje zob se lahko uporabljajo naravni domači pripravki, lahko pa se odločite za profesionalno beljenje zob v zobozdravstvenem centru.

kako pobeliti zobe

Razlogi za rumene zobe

Nekateri se trudijo in trudijo, pa vseeno nimajo tako belih zob, kot si jih želijo. Razlogov za to je več. Dejstvo je, da imajo lahko nekateri še tako dobro ustno higieno, pa bodo njihovi zobje vedno bolj rumeni. Potem pa so seveda še razlogi, na katere imamo vpliv. Precej pogost razlog je slabša ustna higiena, torej da si oseba vsak dan ne umiva zob in se na zobeh pojavlja zobni kamen. Potem so seveda krivci tudi kajenje, pitje kave in rdečega vina. Vse to lahko vpliva na nezadovoljstvo z nasmehom. Potem je tu vprašanje, kako pobeliti zobe, da bodo takšne barve, kot si želite?

Beljenje zob doma ali pri zobozdravniku

Kako pobeliti zobe je odločitev vsakega posameznika. Nekateri se odločajo za domače pripravke, kot je uporaba aktivnega oglja in podobno. Čeprav lahko taki pripravki v neki meri pomagajo pri bolj belih zobeh, večkrat to ni dovolj.

Kako pobeliti zobe res učinkovito in hitro je seveda obisk zobozdravnika. Tam lahko sami izbirate kako bele zobe želite. Prav tako pa vam zobozdravnik s hitrim posegom pobeli zobe. Moderni postopki beljenja zob uporabljajo materiale, ki niso škodljivi za zobno sklenino, zato ni strahu za bi zaradi beljenja poškodovali vaše zobe. Načeloma gre za hiter, enostaven in neboleč poseg, kjer nimate nobene anestezije.