Dvoriščna vrata Žugič za varovanje vašega objekta

Dvoriščna vrata imajo različne funkcije – najbolj pomembne so zagotovo varovanje objekta, zagotavljanje enostavnega dostopa ter polepšanje okolice, v kateri se zgradba nahaja. Ravno zato je, če svojih potreb ne poznamo, izbira tovrstnih vrat lahko precej težavna. Okusov, želja ter, predvsem, potreb in zahtev je med različnimi naročniki veliko. Izdelava dvoriščnih vrat v podjetju Žugič je zato enostavna, saj izdelujemo vrata po meri, prilagojena posamezniku. Pri tem upoštevamo izgled okolice ter material, iz katerega je izdelana morebitna že stoječa zunanja ograja.

Enokrilna ali dvokrilna vrata, ki omogočajo vstop na dvorišče, predstavljajo najstarejšo izvedbo tovrstnih vrat, ki jo boste v Sloveniji še vedno našli v okolici številnih objektov. Odpirajo se ročno, na notranjo stran dvorišča, zato potrebujete za njihovo namestitev dovolj prostora. Njihova slabost je tudi, da se težko prilagodijo neravnemu terenu.

Poleg krilnih dvoriščnih vrat, v našem podjetju izdelujemo tudi samonosna drsna dvoriščna vrata. Slednja se od navadnih drsnih vrat razlikujejo po tem, da ne potrebujejo vodil, ki bi potekala tudi čez dovoz. Tako je čiščenje dovoza ali poti olajšano, celotni videz pa elegantnejši. Vrata lahko dodatno avtomatiziramo – namestimo motor, ki ga boste upravljali daljinsko. Tako vam na dovozu ne bo potrebno vstajati iz avtomobila, temveč boste v dežju enostavno pritisnili na daljinec, vrata pa se bodo samodejno odprla.

dvoriščna vrata

Prednosti drsnih dvoriščnih vrat je ogromno. Zanje ne potrebujete veliko prostora, zato so primerna za namestitev na manjše dovoze. Omogočajo tudi enostavnejše upravljanje. V širino lahko merijo tudi več od 10 metrov – povešanje ter nagibanje vrat onemogočimo z nameščanjem prečnih letvic. Primerna niso le za varovanje dvorišč, temveč tudi za varovanje poslovnih objektov, kmetij ter skladišč.

Teleskopska dvoriščna vrata so opremljena s podvozjem ter dodatnim mehanizmom, ki je namenjen mehanski povezavi obeh kril. Na prvi pogled spominjajo na navadna drsna vrata, z razliko, da so teleskopska sestavljena iz več kril. Drsna vrata imajo lahko vgrajen tudi mehanizem za zaklepanje oz. fiksiranje.